Retail&Agrobusiness

Fabrica din Reşiţa care face biciclete pentru Decathlon lucrează la capacitate maximă: Mai putem creşte, dar nu avem oameni

Fabrica din Reşiţa care face biciclete pentru Decathlon lucrează la capacitate maximă: Mai putem creşte, dar nu avem oameni

galerie foto

Autor: Cristina Roşca

03.07.2018, 00:07 3667

Fabrica VeloCity Reşiţa din judeţul Caraş-Severin, al cărei singur client este gigantul francez Decathlon, produce anual 400.000 de biciclete, care ajung apoi în toate colţurile lumii. Producţia a fost constantă în ultimii ani şi va rămână la acelaşi nivel şi în 2018 pe fondul unei crize a forţei de muncă.

„Producem 400.000 de unităţi pe an, maximul posibil pentru forţa de muncă disponibilă astăzi. Am avea capacitatea să ne extindem, însă nu găsim salariaţi“, spune Walter Fleck, manager formare şi comunicare în cadrul companiei.

VeloCity a început să asambleze biciclete în toamna lui 2008, iar un deceniu mai târziu are la activ 3 milioane de vehicule pe două roţi, toate cumpărate de un client, gigantul francez Decathlon.

„Noi avem momentan circa 250 de salariaţi, dar fluctuaţia de personal este mare. Este un permanent du-te-vino. Criză de personal este în toate domeniile şi o resimţim şi noi“, adaugă executivul.

Oficialii din toate domeniile au spus în mod repetat că lipsa de personal este principalul obstacol în creşterea PIB-ului României.

În prezent activitatea fabricii VeloCity este administrată de compania NextCity cu afaceri de aproape 30,6 mil. lei anul trecut, în urcare uşoară faţă de 2016. Numărul salariaţilor s-a apropiat de 250 anul trecut.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO