Retail&Agrobusiness

Germanii de la Miele aşteaptă vânzări de 2,9 milioane de euro. Producţia de componente de lângă Braşov e de 12 ori mai mare

Loredana Butnaru a preluat conducerea Miele Appliances după ce a lucrat pentru companiile Marelvi şi Gorenje

Loredana Butnaru a preluat conducerea Miele Appliances după ce a lucrat pentru companiile Marelvi şi Gorenje

Autor: Cristina Roşca

07.07.2014, 00:06 343
Miele Appliances, companie care activează pe piaţa electrocasnicelor premium, şi-a bu­ge­tat pentru acest an o creştere a businessului de 50%, până la aproape 13 mil. lei (2,9 mil. euro), după ce anul trecut cifra de afaceri a suferit o scădere uşoară, prima de după 2009, primul an de criză.
 
„După primul semestru nu suntem în tar­get, avem o creştere de 30% a businessului. Sperăm însă să recuperăm în a doua jumătate a anului când în electroIT se realizează circa 60% din business“, spune Loredana Butnaru (38 de ani), care a preluat în primăvara anului trecut conducerea companiei Miele Appliances Ro­mânia. Anterior, ea a lucrat pentru distri­bui­torul Marelvi ca director general, însă cea mai mare parte a carierei şi-a construit-o în cadrul Gorenje, la Bucureşti şi Londra.
 
Cifra de afaceri a Miele Appliances în Ro­mâ­nia reprezintă suma vânzărilor de produse elec­trocasnice, de consumabile, de accesorii şi pro­duse profesionale şi a încasărilor din ser­vice.
 
Grupul german Miele a intrat oficial în re­tailul local în 2007, printr-un distribuitor care a fost ulterior preluat de companie. Iniţial, pro­du­cătorul de electrocasnice de lux deţinea un showroom în Otopeni, însă acesta a fost închis şi mutat recent în zona Piaţa Presei Libere, la parterul unuia dintre turnurile City Gate. Lo­re­dana Butnaru afirmă că Miele nu evoluează în linie cu piaţa de electrocasnice, adresându-se unui alt target. Totuşi, criza a afectat vânzările companiei pentru că Miele depinde de piaţa dezvoltării de locuinţe, iar în ultimii ani această piaţă a avut o evoluţie negativă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO