Retail&Agrobusiness

Interesul orăşenilor pentru produse „de la ţară” a mutat pe Facebook distribuţia micilor gospodari. „Înainte vindeam cam 20 de păsări pe săptamână. Funcţionează bine că e foarte multă lume adunată într-un loc, peste 40.000 de oameni. E cât un oraş al ţăranilor”

Interesul orăşenilor pentru produse „de la ţară”...

Autor: Roana Rotaru

18.11.2016, 13:00 983
Micii gospodari români şi-au mutat producţiile în mediul vitrual, în gru­­puri, create pe re­ţele sociale, des­­­ti­­ante comercializării de pro­duse agro­alimentare.
 
Spre exemplu, grupul de pe Facebook Ţăranii Dobrogeni, înfiinţat de procesatorul de cătină Ioana MoroŞanu din Con­stan­ţa, a adunat peste 45.000 de mem­bri la nici un an de la înfiin­ţare, fiind un loc în care ţăranii con­stăn­ţeni îşi găsesc piaţă de desfacere pentru produsele lor, precum animale vii, preparate din carne, produse lactate sau de panificaţie, fructe, legume, miere, ţuică, dar şi alte produse artizanale.
 
Astfel, micii producători din judeţul Constanţa încarcă poze pe grup cu produsele pe care le comercializează, stabilesc preţul, aşteaptă comenzile, iar odată pe săptămână livrează comenzile primite la domiciliul clientului.
 
Producătorul Adina Ion, care comercializează produse lactate, spune că reuşita platformei se datorează faptului că românii au început să fie mai atenţi la ceea ce consumă familiile lor, menţionând că prezenţa pe grupul de Facebook Ţăranii Dobro­geni a ajutat-o să îşi facă cu­­noscute pro­du­se­le în zonă.  „Noi vindem produse lac­tate, pe care le facem din laptele produs de cele trei văcuţe din gospodărie, iar bunica mea mai face ocazional cozonac, brânzoaice, chec, produse făcute în casă. Nu e vorba de nu ştiu ce profit, ci de supravieţuire. O dată pe săptămână distribuim produsele, dar au fost oameni care au venit şi acasă. Noi acoperim doar judeţul Constanţa. Înainte vindeam laptele la centrul de colectare cu 0,5 lei litrul, era o sumă infimă”, a declarat pentru ZF Adina Ion, care prin platforma Tăranii Do­brogeni vinde acum laptele la 3 lei litrul.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO