Retail&Agrobusiness

Îşi întorc privirea către Vest? Fondurile de investiţii au pariat mai puţini bani pe România în 2018, cumpărând doar 8 firme cu 311 milioane de euro

ANALIZĂ

Îşi întorc privirea către Vest? Fondurile de...

Autor: Cristina Roşca

22.08.2019, 17:25 142

♦ Fondurile de private equity au investit anul trecut în regiune 2,7 mld. euro, din care Polonia şi Cehia au primit fiecare mai bine de un sfert ♦ România este a patra ţintă din regiune cu 311 milioane de euro ♦ În 2018 fondurile au pariat mai puţini bani pe România faţă de anul anterior, investind şi în mai puţine firme ♦ Tichetul mediu (valoarea medie per tranzacţie) este însă, de departe, al doilea cel mai mare din regiune după cel din Cehia.

Fondurile de investiii au cum­părat anul trecut 8 companii din România pe care au plătit 311 milioane de euro, arată cel mai nou ra­port al Invest Europe-EDC, realizat în parteneriat cu casa de avocatură Gide. Suma este cu aproape 40% mai mică decât în 2017, în timp ce numărul de companii a scăzut cu una.

În ansamblul său, 2018 a fost al doilea cel mai bun an din ultimii cinci după ce indică cifrele, mai exact s-au investit mai mulţi bani per companie, deşi în mai puţine firme, semn că investitorii financiari s-au orientat către companii mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO