Retail&Agrobusiness

Lanţul Cărtureşti investeşte 450.000 de euro în platforma de audiobooks AudioTribe

Lanţul Cărtureşti investeşte 450.000 de euro în...

Autor: Mirabela Tiron

17.08.2022, 19:19 363

Lanţul de librării Cărtureşti investeşte 450.000 de euro în AudioTribe, prima platformă românească cu audiobooks în limbile română şi engleză, lansată în urmă cu un an. Cărţile audio, formatul cu cea mai rapidă creştere la nivel global, au luat avânt şi pe piaţa din România odată cu apariţia AudioTribe.ro, lansat în august 2021 sub numele Echo Audiobooks, potrivit oficialilor. 

„(...) Să poţi asculta o carte în timp ce faci naveta, pregăteşti masa sau alergi în parc înseamnă uneori să dublezi sau chiar să triplezi numărul cărţilor citite într-o lună. Iar asta este benefic pentru cititori, în primul rând, dar şi pentru autori, editori şi, în general, pentru întreaga piaţă de carte. Cu cât aducem mai mulţi oameni în jurul cărţilor  tipărite sau audio  cu atât mai aproape suntem de misiunea noastră de a transforma România prin lectură”, a spus Şerban Radu, co-fondator Cărtureşti. AudioTribe a vândut până în prezent peste 25.000 de audiobooks şi şi-a diversificat portofoliul de la câteva sute de cărţi audio în limba română până la peste 15.000 de audiobooks în limbile română şi engleză. Investiţia Cărtureşti va aduce bestsellere în portofoliul exclusiv AudioTribe, potrivit oficialilor.

De obicei, autorii şi agenţii literari de prestigiu oferă drepturile de distribuţie pentru cele mai bune audiobookuri doar dacă acestea ajung pe platforme unde pot fi cumpărate de ascultători. AudioTribe este, deci, singura platformă românească ce poate distribui orice titlu, fiindcă audiobookurile ascultate rămân ale utilizatorilor. Din acest motiv, prioritatea noastră este să ne concentrăm pe achiziţia de titluri premium şi să aducem cele mai bune cărţi audio. Avem în plan să dublăm portofoliul în limba română, mai ales prin producţie proprie, şi urmează să extindem portofoliul în limba engleză de la 15.000 la 60.000 de titluri. Investiţia partenerului nostru strategic, Cărtureşti, ne confirmă că suntem pe drumul cel bun, iar sprijinul lor ne ajută să gestionăm împreună cea mai mare librărie de audiobookuri a unui serviciu din România”, a spus Radu Nicolau, co-fondator AudioTribe.

Planurile de dezvoltare ale start-up-ului cuprind investiţii şi în studiouri noi  cele 4 studiouri deţinute sunt deja prea puţine pentru ritmul accelerat al înregistrărilor , redarea pe capitole a audiobookurilor şi extinderea portofoliului, prin introducerea podcasturilor în platformă. în plus, se va pune accentul în continuare pe dezvoltarea funcţionalităţilor aplicaţiei, potrivit oficialilor. Pentru un audiobook pe lună, care poate ajunge până la 20 de ore de ascultare, preţurile încep de la 6.99 euro, adică aproximativ 35 de lei.  

Audiobookurile de dezvoltare personală sunt cele mai căutate, urmate de seriile SF, thrillere şi crime, potrivit oficialilor. Topul este condus de Atomic Habits, bestseller internaţional cu peste 7 milioane de exemplare vândute la nivel global, urmat de „Tată bogat, tată sărac”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO