Retail&Agrobusiness

Mărfuri contrafăcute, în valoare de peste o sută de mii de euro, confiscate în Portul Constanţa

Mărfuri contrafăcute, în valoare de peste o sută de...

Autor: Firuta Flutur, Cătălin Legănel

23.03.2016, 12:36 127

Inspectorii de la Biroul de frontieră Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au controlat amănunţit, marţi, două containere sosite din China cu mărfuri pentru două societăţi comerciale cu sediul în Galaţi, respectiv Bucureşti, potrivit Direcţiei Regionale Vamale Galaţi.

Ei au descoperit astfel aproape trei mii de produse, lămpi cu led şi jucării din plastic, bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală.

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original, este de aproximativ 113.770 de euro.

Autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute, în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, în timp ce poliţiştii de frontieră au deschis în cauză un dosar penal pentru punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO