Retail&Agrobusiness

​Primul brand românesc de rom: Distileria Măgura Zamfirei din judeţul Teleorman a lansat propriul brand de rom

​Primul brand românesc de rom: Distileria Măgura...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.12.2022, 12:12 4335

Alexandru Haită, un fermier din Teleorman, director şi proprietar al distileriei Măgura Zamfirei şi administrator al cooperativei agricole Agro Zamfira, a devenit primul producător autohton de rom, lansând recent brandul Haiduc Rum. De asemenea, distileria a lansat şi al doilea produs din gama gin- Moonlight Gin.

Alexandru Haită început primul său curs de craft distiller în Olanda, apoi a făcut modulul de master distiller, specializându-se în ginuri. În aprilie 2022, a terminat cursurile şi a reuşit să pună pe piaţă primul produs- Măgura Zamfirei Dry Gin No. 4.

 „Ne-a luat cam un an, un an şi jumătate, să finalizăm reţeta. Noi am ieşit pe piaţă cu gin No 4 pentru că practic este a patra reţetă pe care am testat-o şi pe care am ales să o scoatem pe piaţă”, spunea recent Alexandru Haită pentru revista După Afaceri Premium.

Anul trecut, vânzările de gin s-au situat la 1,1 milioane de litri (130.000 nine liter cases), conform datelor IWSR Drinks Market Analysis. Analiştii companiei de cercetare spun că piaţa a crescut cu 29% în volum anul trecut şi că va avansa în perioada 2021-2026 cu o rată anuală compusă de 4%. Lider este brandul românesc Wembley, însă topul vânzărilor este dominat de branduri străine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO