Retail&Agrobusiness

Producătorul de îmbrăcăminte Pandora Prod din Focşani a preluat cei 350 de salariaţi ai fabricii Roşca Conf din acelaşi oraş. „Am luat această decizie pentru că aveam nevoie de personal pentru a onora comenzile.“

Producătorul de îmbrăcăminte Pandora Prod din...

Autor: Cristina Roşca

26.01.2024, 22:54 12981

Pandora Prod din Focşani, unul dintre cei mai mari producători de îmbrăcăminte locali, a preluat cei 350 de salariaţi ai Roşca Conf din acelaşi oraş pentru a face faţă cererii.

„Am preluat cei peste 350 de salariaţi ai Roşca Conf, astfel că am ajuns la circa 1.200 de oameni. Am luat această decizie pentru că aveam nevoie de personal pentru a onora comenzile“, spune Dorel Simiz, acţionarul Pandora Prod. Acordul între părţi a vizat şi o parte din utilaje, dar nu şi fabrica în sine, adaugă antreprenorul.

Pandora Prod din Vrancea are producţie integrată, lucrând pentru unii dintre cei mai mari retaileri din lume, potrivit datelor ZF. Spre exemplu, numele companiei apare pe lista de furnizori a Hugo Boss sau pe cea a Fast Retailing (ce deţine brandul Uniqlo). Ba mai mult, în cazul acestuia din urmă Pandora Prod e singurul partener din România.

„Businessul merge bine, anul trecut am închis cu o creştere de circa 20% a cifrei de afaceri“, mai spune Dorel Simiz.

Spre comparaţie, în 2022, ultimul an pentru care există date publice, businessul a depăşit 216 mil. lei, un nivel record. Compania a mers cumva contra curentului în acest domeniu.

Roşca Conf din acelaşi oraş, Focşani, este un producător de îmbrăcăminte de talie mai mică, cu afaceri de peste 20 mil. lei în 2022. Businessul a crescut faţă de 2021, dar e departe de maximele atinse anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO