Retail&Agrobusiness

Producătorul îngheţatei Top Gel, marjă de profit de 25%

Producătorul îngheţatei Top Gel, marjă de profit de 25%

Autor: Mădălina Panaete

24.06.2016, 00:05 282
Producătorul de îngheţată şi produse de patiserie Top Gel Prod, controlat de Petre Popa, a avut anul trecut un profit net de 22 milioane de lei, în creştere cu 70% faţă de anul precedent, conform calculelor ZF pe baza datelor de pe mfinante.ro. Cu acest rezultat compania a ajuns la o marjă de profit de 25%, având în vedere că cifra de afaceri a companiei s-a situat la 88 milioane de lei. Rulajele producătorului din Dolj au crescut anul trecut cu 7% faţă de 2014, într-un an în care vremea bună şi reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% a adus majorarea businessurilor din industria îngheţatei, dar şi a berii şi băuturilor răcoritoare.
 
Top Gel Prod este şi unul dintre cei mai mari angajatori din industria îngheţatei, alături de Betty Ice. Compania avut anul trecut în medie 626 de salariaţi. Petre Popa a pus bazele companiei în 1994, producând iniţial îngheţată la vafă. În prezent, producătorul are peste 100 de produse în portofoliu şi a intrat şi pe piaţa de patiserie şi dulciuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO