Retail&Agrobusiness

Producţia de pepeni a scăzut cu 30%

Producţia de pepeni a scăzut cu 30%

Autor: Roana Rotaru

13.09.2016, 00:06 457
Producţiile de pepeni verzi sunt cu 30% mai mici în 2016 faţă de anul precedent din ca­uza difrenţelor mari de temperatură care au avut un efect negativ asupra recoltelor, un fe­nomen care s-a răspândit şi asupra altor culturi de legume-fructe, potrivit lui Vlad Gheorghe, pre­­şedintele Asociaţiei Produ­cătorilor de Le­gu­me şi Fructe din România. „Toate culturile au scăzut. La pepeni scăderea este undeva la 30% din cauza dife­renţelor extreme de temperatură. 
 
Şi acum ziua sunt 30 de grade, seara sunt 12 grade, dife­renţele mari de temperatură la ce să ducă? Sunt organisme vii care nu se mai dezvoltă normal. Condiţiile climatice extreme duc la diferenţe de producţii. Anul acesta producţia medie la hectar la pepene verde timpuriu a fost mai mică decât anul trecut, undeva la 40 tone, faţă de 60 tone anul trecut“, a spus Vlad Gheorghe.
 
În ultimii cinci ani producţia totală de pepeni a României a scăzut cu circa 20%, de la peste 645.000 tone în 2011 la 506.000 anul trecut, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Principalele judeţe în care se cultivă pepene sunt Olt, Dolj, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Arad şi Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO