Retail&Agrobusiness

Retailul de mobilă atrage noi jucători. Cine îşi încearcă puterile în piaţa dominată de antreprenori locali

Magazinul Roche Bobois din centrul Capitalei este o franciză adusă în România de către antreprenorul român Şerban Cismărescu

Magazinul Roche Bobois din centrul Capitalei este o franciză adusă în România de către antreprenorul român Şerban Cismărescu

Autor: Ioana David

14.05.2015, 00:08 512

Trei noi retaileri şi-au făcut loc în ultimele două luni în retailul de mobilă, o piaţă de peste 700 mil. euro, dominată de antre­prenori locali. În condiţiile în care, în timpul crizei, puţini au fost cei care s-au aventurat în această piaţă, cele două deschideri arată că sectorul de profil a revenit în atenţia investitorilor.

Pe piaţa de mobilă de lux, cea mai puternic afectată de contextul economic dificil din ultimii ani, primii care au spart gheaţa anul acesta au fost francezii de la Roche Bobois, unul dintre cei mai mari jucători de la nivel mondial pe segmentul de piaţă pe care se pozi­ţionează.

Magazinul Roche Bobois din cen­trul Capitalei este o franciză adusă în Ro-mânia de antre­prenorul român Şerban Cismărescu, care împreună cu soţia sa Raluca deţin retailerul de mobilă de lux Innova Interiorism, un business cu un rulaj de 1,5 mil. euro anul trecut.

Magazinul are 600 de metri pătraţi, este amplasat chiar în centrul Bucureştiului, în apropierea hotelului de cinci stele Radisson, şi a fost deschis în urma unei investiţii de 0,65 milioane de euro, sumă care include şi stocul de mobilă. Investiţia a fost făcută din fondurile proprii ale acţionarilor Innova.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro