Retail&Agrobusiness

Şapte Spice, prezent în industria morăritului, investeşte 2,5 mil. euro în dezvoltarea de noi produse şi automatizare

Şapte Spice, prezent în industria morăritului, investeşte 2,5 mil. euro în dezvoltarea de noi produse şi automatizare

Autor: Florentina Niţu

23.06.2021, 12:44 202

Şapte Spice, unul dintre cei mai mari producători de pe piaţa de morarit din România, investeşte în acest an 2,5 mil. euro în dezvoltarea de noi produse şi automatizare, potrivit reprezentanţilor companiei. Primul produs pus pe piaţă este o gamă de făinuri profesionale pentru pizza, care se găseşte în reţele precum Selgros, Cora sau Carrefour.

„Pe piaţa românească nu exista până în prezent o gamă locală de făinuri profesionale pentru pizza. Clienţii noştri, în marea lor majoritate, foloseau făinuri importate fie din Italia, fie din Ungaria. Dincolo de oportunitatea de business, am simţit dorinţa să demontăm mitul că România nu are grâul şi expertiza necesare pentru a produce făinuri profesionale pentru pizza”, au spus reprezentanţii companiei.

Produsele nou lansate, fără E-uri, aditivi sau amelioratori, sunt Castelana Rossa, o făină puternică pentru maturare lungă, Blu, o făină pentru timpi medii de maturare şi Verde, o făină pentru procese tehnologice cu timpi scurţi de maturare.

Anul trecut, compania a finalizat o investiţie de 20 de milioane de lei într-o nouă moară, cu tehnologie de ultimă oră, în Râmnicu Vâcea, crescând capacitatea de măciniş cu 70% de la 250 tone/zi la 350 tone/zi. Ei afirmau atunci că noua moară va fi axată pe producţia făinurilor speciale destinate clienţilor corporate, cu specificaţii precise şi, de asemenea, va macina de acum şi secară, această cereală necesitând o tehnologie diferită de măcinare pentru a putea obţine o gamă complexă de făinuri, atât pentru indutria de panificaţie, cât şi pentru cea de patiserie.

„Focusul nostru în perioada imediat următoare este creşterea notorietăţii gamei Castelana şi testarea ei de către cât mai multe pizzerii. (...) Ne gândim deja la extinderea gamei cu un produs complementar, semola remăcinata, cu aceeaşi adresabilitate, pizzeriile”, au precizat reprezentanţii Şapte Spice. Ei au adăugat că după un an de pandemie şi restricţii se aşteaptă la o revenire a sectorului HoReCa.

Compania are în prezent în derulare un proiect în valoare de 2,5 milioane de euro, ce include automatizări în zona de ambalare şi paletizare, atât pentru făinurile B2B, cât şi pentru gama noastră de făinuri pentru uz casnic.

Şapte Spice are patru mori în România, una în Iaşi, una în Braşov, una în Târgu Jiu şi una în Râmnicu Vâlcea, satisfăcând astfel piaţa la nivel naţional, datorită capacităţii anuale de măciniş de peste 300.000 de tone. Compania a fost înfiinţată în 2007, prin desprinderea diviziei de morărit din cadrul grupului Vel Pitar, liderul pieţei de morărit şi panificaţie. 

În portofoliul companiei se găsesc brandurile de făină 7 Spice, Grâu Întreg, dar şi cele din gama COROANA, nou dezvoltată, precum Ducesa, Principesa, Domniţa, Regina sau Contesa, conform datelor de pe site-ul companiei. De asemenea, în portofoliu se mai găsesc mixuri, premixuri, ameliatori sau ingrediente precum griş de grâu sau tărâţe de grâu.

AFACERI DE LA ZERO