Retail&Agrobusiness

Scandalul ouălor contaminate cu insecticid provenite din Olanda şi Belgia trimite controale la fermele avicole din România

Scandalul ouălor contaminate cu insecticid provenite din Olanda şi Belgia trimite controale la fermele avicole din România

Grigore Horoi, preşedintele grupului Agricola Bacău: „Au vrut să se asigure ca acel insecticid nu este folosit şi la noi. Din fericire nu este cazul. Aşa se întâmplă... când «plesneşte» undeva, verifică tot”

Autor: Roana Rotaru

17.08.2017, 00:08 626

În 2016 România avea un efectiv de păsări de 75,7 milioane de capete, în scădere cu 3,8% faţă de anul precedent.

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Ali­mentară (ANSVSA) a început să efectueze cotroale în fermele avicole din România pentru a verifica ce fel de produse de dezinsecţie folosesc, după ce mai multe ferme din Olanda şi Belgia au vândut ouă contaminate cu insecticidul Fipronil în magazinele din Europa, milioane de ouă fiind retrase de la raft, inclusiv din România.

Săptămâna trecută, inspectorii sanitari veterinari din judeţul Timiş au retras de la vânzare şi incinerat o tonă de gălbenuş de ou lichid contaminat cu Fipronil, ouă provenite din Germania. 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO