Retail&Agrobusiness

Top fabrici din industria zahărului: singurul jucător pe profit este fabrica de zahăr Bod aflată în insolvenţă

Top fabrici din industria zahărului: singurul jucător...

Autor: Simona Tatu

28.07.2017, 00:05 1164

Cei mai mari producători de zahăr din România – Agrana (Austria), Zahă­rul Oradea (Franţa), Tereos (Franţa) şi Lemarco (România-SUA) au înre­gis­trat anul trecut o cifră afaceri cumu­lată de 1,5 mld. lei, în creştere cu 4% faţă de anul trecut, conform datelor de la Ofi­ciul Naţional al Registrului Comer­ţu­lui (ONRC). Majoritatea produ­că­to­rilor au raportat însă pierderi.

Piaţa românească de zahăr este un busi­ness controlat de giganţii străini Agrana Zucker (Austria), Diamond Sugar (Franţa) şi Tereos Participations (Fran­ţa). Toţi jucătorii mari din indus­tria zahărului au raportat pierderi anul tre­cut, astfel că per total au înregistrat un rezultat negativ de 100 de milioane de lei, faţă de un profit de 4 mil. lei cu un an în urmă.

„Preţul zahărului a crescut semnifi­cativ faţă de anul precedent, cele mai mari preţuri s-au înregistrat la distri­buitori şi la exporturi. Preţul zahărului a crescut în toate ţările în care operează Agrana“, conform raportului anual al companiei Agrana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO