Retail&Agrobusiness

Un român preia conducerea Unilever în opt ţări şi devine cel mai puternic executiv local din companie

Florin Trandafirescu

Florin Trandafirescu

Autor: Cristina Rosca

04.07.2016, 00:08 860

Florin Trandafirescu preia astfel con­du­cerea operaţiunilor Uni­lever South Central Europe ce cuprind România, Bulgaria, Serbia, Moldova, Macedonia, Albania, Kosovo şi Muntenegru. Dintre acestea, România este cea mai puternică piaţă, fiind responsabilă pentru circa 70% din totalul cifrei de afaceri. De altfel, businessul este coordonat de la Bucureşti.

După poziţia deţinută, el este cel mai puternic executiv român din cadrul companiei anglo-olandeze cu afaceri de 53 mld. euro şi cu operaţiuni în toată lumea, conform informaţiilor Ziarului Financiar.

Compania Unilever South Central Europe a terminat anul trecut cu afaceri de 864 mil. lei (195 mil. euro), în urcare cu 4,5% comparativ cu anul anterior. Mai mult, compania a obţinut un profit de 22,8 milioane de lei, faţă de nici 1 milion de lei în 2014. Unilever South Central Europe se ocupă de importul şi distribuţia produselor din portofoliu, portofoliu ce variază de la îngheţată şi alte produse alimentare, la bunuri de îngrijire a locuinţei sau de îngrijire personală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO