Retail&Agrobusiness

Vinurile cramei Carastelec din Sălaj au ajuns în 200 de restaurante şi magazine specializate

Vinurile cramei Carastelec din Sălaj au ajuns în 200 de restaurante şi magazine specializate

În 2017 a fost lansat şi primul spumant. Vinul spumant şi cel petilante ajung atât pe piaţa din România, cât şi în Ungaria. Pentru viitor, crama intenţionează să intre şi pe piaţa din Austria.

Autor: Mădălina Panaete

16.10.2017, 00:06 621
Carastelec, una dintre cele mai noi crame de pe plan local fondată de mai mulţi antreprenori din Ungaria, va investi peste 200.000 de euro într-o pensiune cu 6-8 camere lângă crama din localitatea cu acelaşi nume din judeţul Sălaj.
 
Povestea cramei începe încă din 2004, atunci când oenologul Tibor Gál, ambasador al Pinot Noir-ului, a venit în zonă şi a observat că zona este potrivită pentru producţia de vin şi în special de spumante.
 
Acesta a decedat în anul 2005, iar proiectul cramei a stat în sertar până în 2011, atunci când investitorii din Ungaria, unii dintre ei cu origini în Transilvania, au reuşit să cumpere terenul.
 
Au cumpărat teren de la aproape 70 de proprietari diferiţi şi au creat o suprafaţă compactă de 22 de hectare pe care au plantat viţă-de-vie. Te­re­nul este plantat cu Pinot Noir, Fetească Regală şi Riesling de Rin.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO