Companii

Retailerul Profi a fost vândut olandezo-belgienilor de la Ahold Delhaize la un multiplu ajustat la sinergii de 7x EBITDA. Reţeaua de circa 1.650 de magazine a fost cumpărată de proprietarul Mega Image de la fondul de investiţii MidEuropa pentru 1,3 mld. euro pre-IFRS16 (1,8 mld. euro post-IFRS16)

Retailerul Profi a fost vândut olandezo-belgienilor de...

Autor: Cristina Roşca

09.11.2023, 11:00 826

Deal-ul aşteaptă OK-ul autorităţilor din domeniul concurenţei.

Tranzacţia dintre fondul de private equity MidEuropa (vânzător) şi grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize (cumpărătorul), proprietarul Mega Image, ce a vizat retailerul Profi, s-a parafat la un multiplu ajustat la sinergii de 7x EBITDA.

„Multiplul acestei achiziţii, ajustat la sinergiile existente în grup (implied fully synergized acquisition mul­ti­ple - trad.), este de 7x EBITDA. E vorba de EBITDA din ultimele 12 luni, perioadă ce se încheie în iunie 2023 (post- IFRS 16)“, spun reprezentanţii Ahold Delhaize.

Reţeaua Profi, ce numără circa 1.650 de magazine, a fost cumpărată de proprietarul Mega Image de la fondul de investiţii MidEuropa pentru 1,3 mld. euro pre-IFRS16 (1,8 mld. euro post-IFRS16).



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO