Companii

Retenţia oamenilor, principala preocupare pentru companii în 2019. Marius Perşinaru, şeful Schneider Electric România: Investiţiile se duc spre atragerea de noi angajaţi şi retenţia celor existenţi

Retenţia oamenilor, principala preocupare pentru...

Autor: Roxana Petrescu

31.12.2018, 13:57 1627

Marius Perşinaru, directorul general al Schneider Electric România, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală a serviicilor şi echipamentelor pentru industria energetică, crede că firma pe care o conduce va termina anul cu o creştere de până în 10% a cifrei de afaceri, marea provocare pentru anul viitor fiind consolidarea echipei locale.

Compania, filială a grupului francez Schneider, a terminat anul trecut cu un business de peste 307 mil. lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, cu circa 10% mai mult faţă de 2016, firma având circa 300 de angajaţi.

“Cea mai importantă investiţie din 2019 va fi în oameni, în recrutare, retenţia şi dezvoltare personală”, a precizat Marius Perşinaru.

În iulie, anul acesta, şeful Schneider Electric România spunea că firma era în căutare de noi angajaţi, dar că piaţa forţei de muncă era foarte dificilă.

„Vrem să continuăm angajările, dar deja ne chinuim pe plan local. În Bucureşti suntem cât de cât acoperiţi, dar în celelalte oraşe avem o problemă majoră în identificarea forţei de muncă. Stăm cu poziţiile deschise luni de zile până să găsim persoana potrivită. Dacă mai ceri şi o limbă străină, deja complici lucrurile foarte mult“, spunea în vara anului trecut Perşinaru.

Ca structură, o bună parte din angajaţii Schneider din România lucrează în cadrul unui call-center care deserveşte jumătate din ţările europene în care grupul francez este prezent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO