Companii

Cum va reveni România la piaţa liberă de energie şi gaze, ce surprize îi aşteaptă pe investitorii în verde şi cum echilibrăm nevoia de investiţii uriaşe cu facturile suportabile? Aflaţi la ZF Power Summit 2024, de la George Niculescu, preşedintele ANRE

George-Sergiu Niculescu, preşedintele ANRE

George-Sergiu Niculescu, preşedintele ANRE

Autor: Roxana Petrescu

16.02.2024, 00:05 340

♦ Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) este una dintre cele mai importante instituţii pentru sectorul energetic local iar anul acesta se anunţă mai provocator ca niciodată. Cum va reuşi ANRE să relanseze investiţiile în reţelele de energie, cum se va face revenirea la piaţa liberă a energiei şi cum se asigură instituţia că toate aceste vor putea fi suportate de consumatori? Aflaţi la ZF Power Summit, direct de la preşedintele ANRE, George-Sergiu Niculescu.

Aflat la conducerea ANRE de circa un an de zile, George-Sergiu Niculescu a ocupat mai multe funcţii importante în domeniul energetic local. Astfel, în perioada 2021-2023 el a fost secretar de stat în Ministerul Energiei, dar a făcut parte şi din consiliile de admi­nistraţie ale unor com­panii strategice cum este cazul Hidroelectrica, Nuclearelectrica sau Romgaz. Aflat acum la vârful ANRE, rolul său este cheie într-un moment de cotitură pentru piaţa energiei din România.

Relansarea investiţiilor, revenirea la piaţă liberă din 2025 după anii de plafonare din energie şi gaze, dezvoltarea în siguranţă a prosumatorilor, ascensiunea investiţiilor în regenerabile, dar şi asigurarea unui nivel suportabil pentru consumatorul în contextual tranziţiei energetice intră în resposabilitatea ANRE. Cum va putea asigura un echilibru fin, într-un context geopolitic extrem de complicat şi o nevoie de investiţii acută? Aflaţi direct de la George-Sergiu Niculescu, preşedintele ANRE în cadrul dezbaterilor ZF Power Summit 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO