Companii

Revoluţie verde făcută cu rezervele Chinei: unde sunt produse şi procesate elementele cheie de care are nevoie Europa în tranziţia de la cărbune la regenerabile?

Revoluţie verde făcută cu rezervele Chinei: unde sunt...

Autor: Roxana Petrescu

02.05.2023, 17:00 783

China are un rol covârşitor în producţia şi procesarea de elemente cheie necesare în tehnologiile verzi şi are cele mai mari rezerve de pământuri rare din lume, la rândul lor importante pentru tehnologia verde Mai departe, China este liderul global în producerea de tehnologie verde, 85% din panourile solare care ar trebui să scape Europa de Rusia fiind produse acolo.

„Este de aşteptat ca energia re­generabilă să ia locul combustibili­lor fosili în decadele următoare iar această tranziţie făcută la scară mare să aibă un efect pe orizontală asupra cererii de materii prime. Mai multă energie verde înseamnă mai multe tur­bine eoliene, panouri solare, ba­te­rii pentru maşinile electrice şi metale necesare pentru a construi toate aceste tehnologii. Datele arată că deşi China este cel mai mare poluator la nive global, este şi cel mai mare pro­ducător pentru multe dintre minera­lele critice pentru tranziţia verde“, se arată într-o analiză realizată de Visual Ca­pitalist pe baza datelor de la Agen­ţia Internaţională a Energiei (In­ternatio­nal Energy Agency - IEA).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO