Companii

Ro Holland investeste 1,5 mil. euro in logistica

10.04.2007, 17:39 49

Operatorul de transport rutier de marfuri Ro Holland Trans Medias, care face parte din grupul olandez DeGreef, va investi in acest an 1,5 mil. euro intr-un depozit frigorific care va deveni operational la inceputul lui 2008.
"Conform planurilor de dezvoltare ale grupului olandez se va urmari, in acest an, inceperea lucrarilor de constructie a unui depozit frigorific cu o capacitate de circa 2.000 de tone. Acesta se va construi in centrul tarii, la Medias, iar investitia va contribui la extinderea activitatilor firmei in segmentul logistic", a spus Leonard Negrea, directorul comercial al companiei. Totodata, anul acesta compania urmareste marirea flotei cu 15 unitati, ajungand astfel la 40 de camioane.
"Suntem in tratative avansate cu un producator de camioane pentru achizitia unui numar de 15 unitati, care ar putea deveni operationale in a doua jumatate a anului in curs", precizeaza Negrea.
Compania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri estimativa de 5 milioane de euro, apropiata de cea inregistrata in 2005. Cu toate acestea, venitul pe camion a crescut, compania operand cu 18 masini mai putin si ajungand la aproximativ aceeasi cifra de afaceri.
"Profitul operational anul trecut a fost unul modic, dar care raspunde asteptarilor noastre, anul 2006 fiind declarat de la bun inceput un an de tranzitie si consolidare a operatiunilor din Romania", a precizat Negrea.
Pentru 2007 insa, Ro Holland si-a propus o crestere de 50% a cifrei de afaceri, ceea ce ar trece rezultatul companiei de
7 milioane de euro.
"Credem ca principalul factor de crestere va fi reprezentat de posibilitatile mult mai mari de transport pe care liberalizarea pietei, rezultat al aderarii la Uniunea Europeana, le-a adus. Dezvoltarea economica sustinuta a Romaniei din ultimii ani ar trebui sa constituie un alt factor important de crestere pentru toate firmele de transport, data find cresterea schimburilor comerciale cu celelalte tari membre", a mai spus Negrea.
In primele luni ale anului s-a observat o crestere a volumului de marfuri transportat, insa reprezentantii companiei considera ca este greu dupa doar trei luni sa spui daca acest trend va continua.
"Sigur, desfiintarea vamilor a dus la scaderea timpului de tranzit necesar camioanelor pentru a ajunge la destinatie, in mod sigur a dus si la scaderea anumitor cheltuieli care erau in sarcina firmelor de transport, insa aceeasi perioada a fost marcata si de introducerea unor taxe de drum in diverse tari europene, de inasprirea controalelor efectuate de catre autoritatile tarilor tranzitate privind timpii de conducere si odihna ai soferilor", a mai spus Negrea.
Ro-Holland Trans a fost infiintata in anul 1991, ca filiala a grupului olandez DeGreef, ce activeaza pe piata transporturilor internationale din 1974. Compania este un operator de transport international, 95% din operatiuni desfasurandu-se in acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO