Companii

Rolul preţurilor în dezgheţarea tranzacţiilor imobiliare. „O scădere a preţurilor locuinţelor poate stimula vânzările, mai ales în perioade de criză economică, atunci când cumpărătorii sunt mai sensibili la preţ

Rolul preţurilor în dezgheţarea tranzacţiilor...
Foto: Unsplash

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.08.2023, 13:35 4309

Informaţia că TVA la achiziţia locuinţelor ar urma să crească de la 5% la 9% odată cu noile modificări fiscale vehiculate a alarmat breasla dezvoltatorilor imobiliari, care anticipează un blocaj al pieţei, deoarece cumpărătorii ar fi astfel în imposibilitatea de a-şi mai cumpăra o casă.

S-au făcut calcule peste calcule, estimările de creştere a preţurilor variind de la 5% la 20%, însă nimeni nu a spus că se gândeşte la o reducere a preţurilor apartamentelor, astfel încât să nu mai fie prohibitive pentru mulţi dintre potenţialii cumpărători, mai ales în condiţiile în care deja există un blocaj în piaţă de câteva luni.

„O scădere a preţurilor locuinţelor poate stimula vânzările, mai ales în pe­rioade de criză economică, atunci când cumpărătorii sunt mai sensibili la preţ. Acest lucru poate face ca locuinţele să de­vină mai accesibile pentru un segment mai larg al populaţiei. Stabilirea unui procent specific de reducere care să fie rezonabil atât pentru dezvoltatori, cât şi pentru cumpărători depinde de mai mulţi factori. În funcţie de oferta şi cererea curente, o reducere semnificativă a preţu­rilor poate fi necesară pentru a stimula vân­zările sau, dimpotrivă, o ajustare minoră poate fi su­ficientă“, spune Cosmin Răileanu, fonda­to­rul platformei de comercializare a materia­lelor de construcţii Vindem-ieftin.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO