Companii

România are nevoie de antreprenori vocali, de spiritul lor de iniţiativă şi de apetitul lor de risc

România are nevoie de antreprenori vocali, de spiritul...

Autor: Răzvan Botea

27.09.2018, 00:07 345

„Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în România“, un proiect al CITR Group, a adunat 30 de poveşti ale unor oameni de afaceri din România.

România are nevoie de antreprenori vocali, cu spirit de iniţiativă şi apetit de risc pentru a recupera decalajele faţă de ţările dezvoltate. Dintre companiile active în Ro­mânia, doar 4% au un impact în economie cu o cifră de afaceri de peste un milion de euro, iar dintre acestea, jumătate întâmpină diverse difi­cultăţi în activitate, a spus Andrei Cionca, pre­şedintele CITR Group, în cadrul eveni­mentului de deschi­dere a expoziţiei „Muzeul antrepre­no­riatului: 100 de ani de antreprenoriat în România“.

„Antreprenorii au nevoie şi de capital, şi aici inter­vine rolul sectorului financiar, să lege antre­pre­noriatul de credit, să finanţeze dezvoltarea afa­cerilor care au şanse de reuşită. Fără antre­prenori nu avem inovare şi fără inovare nu avem creş­tere economică durabilă“, a spus în cadrul eve­nimentului viceguvernatorul BNR Liviu Voinea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO