Companii

România a devenit prea scumpă, deşi salariul croitoreselor e cu 40% sub medie. Grupul suedez de modă H&M mai lucrează direct doar cu patru producători de îmbrăcăminte, care mai departe subcontractează alte fabrici mai mici

România a devenit prea scumpă, deşi salariul...
Foto: Unsplash

Autor: Cristina Roşca

26.01.2024, 17:30 1862

Furnizorii direcţi ai gigantului sunt toţi din zona Moldovei, cunoscută pentru producţia de îmbrăcăminte, e vorba de Pandora Prod, Simiz Fashion, Artifex din Focşani, judeţul Vrancea, şi de Eurotex Company din Iaşi În total, sunt 14 fabrici care cos şi croiesc haine pentru brandurile grupului H&M Dintre acestea, nouă sunt din judeţul Vrancea.

Grupul suedez de modă H&M mai lucrează direct doar cu patru produ­că­tori de îmbrăcăminte, care mai departe sub­contractează alte zece fabrici mai mici. Unii furnizori ai gigantului din industria de fashion lucrează atât în fa­bri­cile proprii, cât şi în altele parte­nere, pe când o companie (Eurotex Com­pany) figurează că e furnizor direct, dar hainele sunt realizate în unitatea de producţie a altei firme din sector.

Un furnizor H&M poate miza pe subcontractori fie pentru anumite servicii pe care nu le are (brodat), fie pentru că nu face faţă comenzilor. Suedezii trebuie însă să aprobe subcontractorii, confom celor mai recente date ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO