Companii

Românii au cheltuit 5,5 milioane euro pe litoral în primul weekend din septembrie

Românii au cheltuit 5,5 milioane euro pe litoral în...

Autor: Alina Oprea

08.09.2015, 00:00 95

"Numărul mare de turişti ajunşi în acest weekend pe litoral a depăşit şi cele mai optimiste aşteptări ale hotelierilor, care au avut un grad de ocupare ca într-un sfârşit de săptămână din plin sezon. Deşi nici asociaţiile de promovare şi nici autorităţile locale n-au promovat litoralul în această perioadă, peste 120.000 de români au ajuns în weekend la mare, iar singurele merite sunt ale hotelierilor care au scăzut tarifele şi ale vremii bune din ultimele zile", se arată într-un comunicat al FPTR.

Din cele 6.144 de locuri scoase la vânzare prin programul "Litoralul pentru toţi", s-au vândut peste 90%, comparativ cu 70% anul trecut, în primul weekend din septembrie.

"Cheltuielile pentru mâncare şi distracţie au scăzut considerabil faţă de vârful de sezon, când pentru o zi de litoral un turist trebuia să aibă în buzunar minim 150 de lei. Acum, pentru două zilei pe litoral, incluzând cazarea şi masa, un turist a cheltuit, în medie, 200 de lei, aproape cât îl costă transportul până la mare", a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al FPTR.

Astfel, cei 120.000 de români au cheltuit pe litoral, în primul weekend din septembrie, 24 de milioane de lei (5,5 milioane de euro).

Programul "Litoralul pentru toţi", susţinut exclusiv de hotelierii din staţiunile de la mare, se desfăşoară în perioada 31 august - 11 octombrie şi pune la dispoziţia turiştilor locuri cu tarife reduse cu până la 60%. O vacanţă de şase nopţi la un hotel din Mamaia costă 235 de lei la două stele şi 265 de lei la trei stele, iar în sudul litoralului ajung la 180 de lei la două stele şi la 200 de lei la trei stele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO