Companii

Rombiz a intrat in insolventa pentru reorganizare

14.07.2009, 20:44 1667

Reteaua de magazine de electronice si electrocasnice Rombiz, cu afaceri de 50 mil. euro in 2007, a intrat in insolventa la cererea sa si a furnizorului Torent Computers, care cere plata unui CEC de garantie de 600.000 de lei (140.000 de euro). Acesta este al treilea mare retailer din sectorul electro-IT intrat in insolventa, dupa Ultra Pro si Primex, pe o piata care s-a prabusit in primele 5-6 luni din an cu circa 40% fata de aceeasi perioada din 2008.
Compania Rombiz, cu 66 de magazine operationale, este detinuta de antreprenorii de origine turca Mroueh Hessam si Mroueh Ildiko Elisabet. Vanzarile sale in 2008 pot fi estimate la mai putin de 50 mil. euro, in conditiile in care in ultimii doi ani reteaua si-a redus la jumatate numarul de unitati. Reprezentantii Rombiz au precizat ca reteaua a dat in judecata firmaTorent Computers cerand declansarea procedurii insolventei a furnizorulului pentru datorii neachitate, in suma neprecizata.
"Pentru a ne proteja si de ceilalti furnizori am formulat si noi o cerere de intrare in procedura de reorganizare a Rombiz. Daca nu am fi facut aceasta cerere, era foarte greu sa propunem un plan de reorganizare si sa controlam acest proces", a declarat Dragos Chirila, avocatul Rombiz.
El a mai precizat ca activele companiei sunt in acest moment mai mari decat datoriile catre furnizori si banci, actionarii avand in proprietate inclusiv un parc industrial la Buftea. Magazinele Rombiz au o suprafata medie de vanzare de 300-500 de metri patrati si 3-4 angajati.
40% - scaderea vanzarilor de electonice si electrocasnice in primele 5-6 luni din an.

 

PRECIZARE (din data de 17.07.2009): Societatea comerciala Rombiz Impex SRL, prin reprezentantul sau Dragos Chirila, avocat, face precizarea ca in articolul „Rombiz a intrat in insolventa pentru reorganizare" publicat pe prima pagina a Ziarului Financiar din data de 15.07.2009, declaratiile lui Dragos Chirila au fost neoficiale. Precizarea Rombiz a fost transmisa redactiei ZF in seara zilei de 14.07. 2009, dupa trimiterea editiei din 15.07. 2009 in tipografie. In plus, avocatul Dragos Chirila sustine ca citatul corect ar fi fost: „Am facut o cerere de intrare in procedura de reorganizare a Rombiz pentru a proteja furnizorii seriosi si banca finantatoare de actiunile iresponsabile si ilegale ale unui furnizor de rea-credinta", in loc de „Pentru a ne proteja si de ceilalti furnizori am formulat si noi o cerere de intrare in procedura de reorganizare a Rombiz. Daca nu am fi facut aceasta cerere, era foarte greu sa propunem un plan de reorganizare si sa controlam acest proces".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO