Companii

Romgaz, profit de 771 milioane de lei pe primul semestru

Romgaz, profit de 771 milioane de lei pe primul semestru

Autor: Roxana Petrescu

11.08.2013, 21:39 1530

Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din ţară, a ajuns în primul semestru al anului la un profit net de 771,4 milioane de lei, cu 38% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut, dar afacerile companiei de stat au continuat să scadă pe fondul unui consum slab.

„Realizarea unui profit net mai mare decât cel înregistrat în primul semestru din 2012 este generată de reducerea cheltuielilor cu amortizarea, reducerea cheltuielilor de operare şi reducerea achiziţiilor la gaze de import“, explică reprezentanţii companiei evoluţia profitului.

De cealaltă parte, afacerile Romgaz au continuat să scadă, evoluţie înregistrată şi în primul trimestru din 2013. Astfel, compania a ajuns la un business de 1,9 miliarde de lei (432 de milioane de euro), cu 13,4% mai mic faţă de afacerile de aproape 2,2 miliarde de lei (500,6 milioane de euro) din primele şase luni ale anului trecut.

De la jumătatea lunii iunie, Romgaz are un nou director general în persoana lui Virgil Metea, fost şef al E.ON Moldova Distribuţie şi E.ON Gaz Distribuţie, companii controlate de nemţii de la E.ON. Potrivit declaraţiei de avere, Metea a avut anul trecut un venit mediu lunar de circa 13.000 de euro din funcţiile de conducere de la E.ON.

Un pachet de 15% din acţiunile Romgaz ar urma să se listeze în noiembrie la bursă, statul având în vedere o listare duală la Bucureşti şi Londra sau Varşovia.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.