Companii

Rompetrol cumpara autogazul de la Borcea

28.10.2008, 15:10 37

Rompetrol Gas, divizia de comert cu gaz petrolier lichefiat (GPL) a grupului Rompetrol, a preluat in intregime activele de comercializare a autogazului apatinand grupului Crimbo, controlat de presedintele executiv al clubului de fotbal Dinamo, Cristi Borcea.

Dupa aceasta tranzactie, Rompetrol Gas isi tripleaza numarul de statii de comercializare a GPL-ului auto, adaugand 150 de puncte de alimentare la cele 70 deja existente ale companiei. Recent, seful Dinamo a finalizat si vanzarea diviziei de butelii din cadrul Crimbo catre grupul olandez SHV.
"In prima faza, Rompetrol Gas va inchiria pe 5 ani cele 150 de statii de comercializare a GPL-ului auto, la expirarea perioadei urmand sa achizitioneze aceste active. Vom finaliza in acest an investitii totale de peste 20 milioane de dolari. In luna iunie am cumparat si pachetul majoritar de actiuni al MoldInterGaz Moldova", declara Toma Veron, director general al Rompetrol Gas. Cristi Borcea nu a putut fi contactat pentru detalii suplimentare pana la inchiderea editiei.
Potrivit reprezentantilor Consiliului Concurentei, Rompetrol Gas a dobandit controlul asupra unor elemente ale fondului de comert apatinand Crimbo Gas 2000, Auto Gaz Trading si Crimbo Gas International. Cumulat, la nivelul anului 2007, cele trei companii au raportat afaceri de peste 26 de milioane de euro.
Rompetrol Gas opereaza in prezent un numar de 70 de puncte de comercializare a GPL-ului auto.
Potrivit celor mai recent informatii, piata locala de GPL este estimata la o valoare de 500 de milioane de dolari, vanzarile in volume fiind de circa 500.000 de tone. Din acest nivel, 35% reprezinta segmentul de autogaz, 55% segmentul de butelii, iar restul este reprezentat de micul vrac.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO