Companii

Rompetrol Downstream isi mareste capitalul de cinci ori

19.10.2006, 19:21 14

Rompetrol Downstream, divizia de retail din cadrul grupului petrolier Rompetrol, condus de omul de afaceri Dinu Patriciu, isi va majora capitalul social cu 82,5 mil. lei (23,5 mil. euro), pana la o valoare de 102,9 mil.lei (29,4 mil. euro), ceea ce inseamna ca dupa finalizarea acestei operatiuni capitalul social al companiei va fi de cinci ori mai mare.
Majorarea de capital va fi realizata prin aport in numerar din partea actionarului majoritar al companiei, Rompetrol Rafinare, care va prelua 128,9 milioane de titluri noi cu o valoare nominala de 0,64 lei, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.
Oficialii companiei nu au putut fi contactati pentreu comentarii.
Rompetrol Rafinare, cea mai importanta companie a grupului Rompetrol, a achitat o parte din suma totala de 23,5 mil. euro, diferenta urmand sa fie virata pana la sfarsitul acestui an. Rompetrol Rafinare detine 99,99% din capitalul social al Rompetrol Downstream.
Divizia de retail a grupului estimeaza atingerea unei cifre de afaceri de aproximativ 685 mil. dolari (548 mil. euro) pana la sfarsitul anului acesta, ceea ce se traduce printr-o crestere de 37% comparativ cu 2005. Rompetrol Downstream opereaza 260 de benzinarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO