Companii

Rusii au dublat afacerile la CS Resita

30.11.2005, 19:53 16

Combinatul Siderurgic Resita (CSR), aflat in proprietatea grupului rus TMK, unul dintre cei mai mari producatori de tevi la nivel mondial, a raportat in primele noua luni ale acestui an o crestere cu 125% a cifrei de afaceri, comparativ cu perioada similara a lui 2004.

Vanzarile CSR s-au ridicat in primele trei trimestre la 63 mil. euro (228 de milioane de lei), cresterea datorandu-se, in primul rand livrarilor mai mari catre Artom Slatina si Mittal Steel Iasi, principalii clienti ai combinatului. In aceste conditii, CSR a obtinut un profit net de 0,72 mil. euro (2,6 mil. lei), fata de pierderi ce s-au ridicat la 9,6 mil. euro in primele noua luni ale lui 2004.

Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru a oferi mai multe informatii pe marginea acestor rezultate.

Grupul rus TMK controleaza CSR prin intermediul firmei germane Sinara Handel, care detine 75,77% din actiuni. TMK a preluat pachetul majoritar de 74% din actiunile combinatului in februarie 2004 pentru suma simbolica de 1 euro, in cadrul unei tranzactii in care vanzatorul a fost AVAS. Ulterior, TMK a realizat o majorare de capital in valoare de 8 mil. euro, majorandu-si astfel participatia in cadrul companiei.

Combinatul Siderurgic Resita a mai fost privatizat o data in 2000, dar vanzarea catre firma americana Noble Ventures a esuat.

Actiunile CSR sunt listate pe Bursa Electronica RASDAQ, unde s-au tranzactionat in ultima sedinta in jurul pretului de 0,225 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de peste 8 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO