Companii

Ruukki angajeaza 140 de oameni la fabrica din Bolintin

15.04.2008, 20:26 59

Subsidiara romaneasca a grupului finlandez Rautaruukki estimeaza ca investitia de 35 de milioane de euro in prima unitate de productie din Romania, situata in localitatea Bolintin Deal, judetul Giurgiu, va fi recuperata in 3-4 ani.
"Estimez ca investitia de 35 de mil. euro se va recupera in aproximativ 3-4 ani", a declarat Madalina Dumitru, director de marketing al Ruukki Romania si al filialei Rautaruukki din Bulgaria.
Compania a inceput productia de profile din tabla la sfarsitul anului trecut, urmand ca din luna aprilie sa lanseze productia de structuri metalice, iar din august pe cea a panourilor termoizolante tip sandwich, la fabrica din judetul Giurgiu. "Prima organizare de santier a avut loc in martie 2007, centrul de productie urmand sa fie finalizat in iulie 2008. Daca vor exista cereri din piata, vom realiza si o sectie de vopsitorie pentru structuri metalice, decizia finala urmand sa fie luata la inceputul lui 2009", a spus Dumitru.
Unitatea de productie, situata langa autostrada Bucuresti-Pitesti, este amplasata pe un teren de cinci hectare. Fabrica va avea o capacitate anuala de productie de
2,2 milioane metri patrati de profile din tabla, doua milioane de metri patrati de panouri sandwich si 12.000 de tone de structuri metalice.
Piata acoperisurilor rezidentiale va inregistra in acest an o valoare de 166 de milioane de euro, in crestere cu 22%, si va urca in volum cu 5 milioane de metri patrati, la
27 milioane de metri patrati, potrivit datelor furnizate de Ruukki Romania, care citeaza un studiu realizat de Neomar. Acoperisurile realizate din tigla metalica reprezinta circa 60% din volumul total al pietei, restul fiind detinut de ceramica si produse bituminoase.
Firma a avut in 2007 o cota de 7% din volumul vanzarilor realizate pe segmentul de tigla metalica, Ruukki estimand o crestere cu doua puncte procentuale in 2008.
Piata panourilor sandwich va urca in acest an, in volum, de la 8,2 milioane de metri patrati la peste 10 milioane de metri patrati, atingand o valoare de 170 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de 2007, mai arata reprezentantii Ruukki, citand datele aceluiasi studiu.
Compania are 260 de angajati la unitatea de productie, numarul acestora urmand sa creasca pana la sfarsitul anului la 400 de salariati. Totodata, divizia Ruuki Construction numara circa 80 de salariati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO