Companii

Saint-Gobain Glass şi-a schimbat şeful, aducând un francez în locul lui Păscuţiu

Saint-Gobain Glass şi-a schimbat şeful, aducând un francez în locul lui Păscuţiu

Autor: Andreea Mioara Neferu

16.02.2012, 17:12 377

Producătorul de sticlă Saint-Gobain Glass România, subsidiara grupului francez Saint-Gobain, are începând cu ianuarie un nou director general, pe francezul Jerome Lionet(FOTO), în vârstă de 39 de ani. Lionet îl va înlocui pe Ovidiu Păscuţiu, cel care a condus timp de peste doi ani compania.

"Saint-Gobain este o companie globală, iar acest lucru este adevărat şi la toate nivelurile de management. Primul director general al Saint-Gobain Glass România era francez, i-a urmat un român, iar acum eu urmez acelui român", a spus Lionet.

Noul director al companiei lucrează de peste de zece ani în cadrul grupului Saint-Gobain, ocupând diverse funcţii în ţări precum Polonia, Rusia, Turcia sau în zone din Orientul Mijlociu sau Africa de Nord. Lionet a urmat cursurile Ecole Nationale Superieure des Mines din Paris. Ovidiu Păscuţiu a părăsit grupul Saint-Gobain din motive personale, potrivit reprezentanţilor companiei.

Saint-Gobain Glass România deţine o fabrică de sticlă la Călăraşi, în care a investit până anul trecut circa 170 de milioane de euro, în contextul în care intenţionează să o transforme într-un centru mondial de producţie, care să furnizeze faţade de sticlă pentru clădiri din întreaga lume. Fabrica de sticlă de la Călăraşi a francezilor de la Saint-Gobain este cea mai mare investiţie de la zero din sectorul local al construcţiilor de după '90 şi în prezent are două linii de producţie: o linie de fabricare a sticlei float (pentru construcţii), clară sau colorată în masă, cu o capacitate de pro ducţie de 240.000 de tone pe an (capacitatea în metri pătraţi de pinde de grosimea sticlei cerute de clienţi), precum şi o linie de producţie a sticlelor speciale cu acoperire, cu o capacitate de 10 mil. mp/an.

Saint-Gobain Glass România, care controlează activităţile grupului în industria sticlei la nivel regional, a consemnat în 2010 afaceri de circa 63,6 de milioane de euro.

Francezii de la Saint-Gobain sunt prezenţi pe piaţa locală prin companiile Saint-Gobain Construction Products, cu diviziile Rigips, Isover, Weber şi PAM, Saint-Gobain Glass, Saint- Gobain Abrazivi, MTI Impex şi Brodrene Dahl, care au avut, cumulat, afaceri de peste 165 mil. euro în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO