Companii

Şandor, ModaTim: de la afaceri în confecţii la 100.000 mp de birouri

Şandor, ModaTim: de la afaceri în confecţii la 100.000 mp de birouri

Ovidiu Şandor: Dorim să dezvoltăm la Cluj un adevărat business hub în zona centrală a oraşului

Autor: Cristi Moga

14.11.2012, 00:05 1038

Ovidiu Şandor, proprietarul firmei de confecţii ModaTim, ar putea ajunge în următorii ani la un portofoliu dezvoltat de 100.000 de metri pătraţi de birouri în opt clădiri situate în oraşele Timişoara şi Cluj, iar pentru acest an omul de afaceri este pregătit să înceapă lucrările la două clădiri cu o suprafaţă de aproape 30.000 de metri pătraţi, scrie revista Business Construct.

Şandor a realizat până în prezent trei din cele opt clădiri menţionate, toate în Timişoara, unde omul de afaceri este în curs de finalizare a celui de-al patrulea imobil, dezvoltat şi cu ajutorul unei finanţări europene. Mai departe, omul de afaceri timişorean intenţionează să înceapă până la finalul anului lucrările la două clădiri - cea de-a cincea şi ultima din proiectul City Business Center (CBC) Timişoara (parc de afaceri vândut către sud-africanii de la NEPI) şi prima a unui proiect în Cluj, unde Şandor şi NEPI sunt parteneri cu participaţii de 50%.

"În acest moment, prioritară pentru noi este obţinerea avizelor şi autorizaţi­ilor de construire. Aşa cum am anunţat în luna august, intenţionăm să demarăm încă din acest an lucrările la prima etapă a proiectului din Cluj ce va avea o suprafaţă închiriabilă de 20.000 de metri pătraţi. Unul dintre principalele noastre atuuri, care asigură totodată şi certitudinea proiectului, este faptul că avem asigurată finanţarea primei etape din surse proprii", afirmă Şandor.

Firma de arhitectură Andreescu & Gai­­voronschi, care a proiectat City Business Center din Timişoara, "dese­nează" deja proiectul din Cluj, care însă nu va fi o replică a parcului de afaceri din Piaţa 700.

Şandor şi NEPI vor dezvolta proiectul din Cluj pe un teren de 18.000 de metri pătraţi al fostei fabrici Tricotaje Someşul, cumpărat în acest an de la omul de afaceri Michael Israeli care intenţiona să dezvolte aici un mall. Cum în Cluj sunt în prezent două centre comerciale cu poziţie dominantă ce-şi împart piaţa, Iulius Mall şi Polus Center, noii proprietari ai terenului au decis dezvoltarea unui parc de afaceri format din trei clă­diri cu o suprafaţă de 52.000 mp.

"Profitând şi de amplasament, dorim să dezvoltăm la Cluj un adevărat business hub în zona centrală a oraşului. O caracteristică importantă a proiectului nostru ţine de posibilitatea de extindere flexibilă pentru viitorii chiriaşi. Nevoia a fost confirmată explicit, proiectul nostru fiind întâmpinat pozitiv în piaţa din Cluj. De altfel, din estimările noastre, până în 2014, doar companiile deja prezente în Cluj-Napoca ar avea nevoie de 24.000-30.000 de metri pătraţi suplimentari faţă de suprafeţele închiriate acum", a mai afirmat Ovidiu Şandor.

Pe de altă parte, omul de afaceri se pre­găteşte să deschidă cea de-a patra clădire din City Business Center, cu o suprafaţă închiriabilă de 8.500 mp, care la fel ca primele trei imobile ale proiectului va intra în portofoliul NEPI.

"Nu mai puţin de şapte dintre chiriaşii din CBC se vor extinde în clădirile noastre în perioada următoare. E vorba de companii ce activează în IT, dar şi automotive. Pe de altă parte, atenţia noas­tră se îndreaptă deja spre clădirea a cincea şi ultima din CBC, pentru care începem să pregătim deja şantierul astfel încât lucrările de construcţie să demareze încă din acest an", a conchis Şandor, care demonstrează astfel că business pentru constructorii din zona de birouri poate fi găsit şi în afara Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO