Şantierul naval Daewoo-Mangalia, liderul pieţei, a adunat pierderi de 2,7 miliarde de lei în opt ani

Secțiune susținută de Medlife Logo

3 oct 2017 Autor: Mirabela Tiron

Şantierul naval Daewoo-Mangalia Heavy Industries, cel mai mare constructor de nave din România, controlat de grupul sud-coreean Daewoo şi de statul român, a adunat în perioada 2009-2016 pierderi totale de circa 2,7 miliarde de lei (600 de milioane de euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

Compania a rămas pe pierderi şi anul trecut, când a raportat minus 483 milioane de lei la afaceri de 2 miliarde de lei, faţă de pierderi de 515 milioane de lei la afaceri de 2 miliarde de lei în 2015, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Constructorul de nave a înregistrat cel mai mare nivel al pierderilor, de 700 milioane de lei, în 2014, an în care raporta afaceri de doar 914 milioane de lei, arată aceeaşi sursă. Grupul Damen este în discuţii pentru prelua­rea şantierului naval din Man­ga­lia. Un raport pu­bli­cat luna aceasta pe Bursă arăta că va fi con­vo­cată pe 18 octombrie Adu­narea Ge­nerală Ex­tra­ordinară a Acţiona­ri­lor pentru exer­citarea drep­tului de preemţiune pri­vind vânzarea pa­che­tului majoritar de acţiuni de­ţinut de DaewooShipBuil­ding & Marine Engi­neering la so­cietatea mixtă Daewoo Mangalia Heavy Industries.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.10.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
miliarde
, pierderi
, santier
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide