Companii

Şapte firme din construcţii şi imobiliare rulează peste 100 mil. lei cu mai puţin de 50 de angajaţi fiecare

Şapte firme din construcţii şi imobiliare rulează...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.09.2018, 00:07 1771

Şapte din primele 50 de companii cu activitate în construcţii şi imobiliare, clasificate după cifra de afaceri înregistrată în 2017, au raportat pentru anul trecut un număr mediu de sub 50 de angajaţi fiecare, după cum reiese din datele transmise de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului la solicitarea ZF. În analiză au fost incluse companii al căror cod CAEN indică activităţi în domeniul construcţiilor.

„Firmele din domeniul imobiliar, care se ocupă de intermedierea tranzacţiilor, pot realiza cifre de afaceri mari fără să aibă nevoie de mulţi angajaţi. Au nevoie doar de tranzacţii. În domeniul construcţiilor pe şantier, se poate apela la subcontractori, pentru ca firmele să diminueze costurile lor cu forţa de muncă“, spune consultantul fiscal Emilian Duca.

În ceea ce priveşte firmele producătoare de materiale de construcţii, acolo se pot strecura nereguli, pentru că acele companii, de regulă, nu pot nici să subcontracteze, dar nici să realizeze producţie fără un număr destul de mare de angajaţi, potrivit analiştilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO