Companii

Scandia România: Majorarea TVA ne-a făcut să simţim mai acut criza. Listarea la bursă rămâne o posibilitate

Scandia România: Majorarea TVA ne-a făcut să simţim mai acut criza. Listarea la bursă rămâne o posibilitate

Autor: Corina Mirea

02.06.2012, 14:08 583

Majorarea TVA de la jumătatea anului 2010 a amplificat şocul crizei resimţit de producătorul românesc de alimente Scandia Food, iar listarea la bursă rămâne o posibilitate însă pentru viitor, a declarat directorul executiv al companiei, Andrei Ursulescu.

"Atât noi cât şi alţi producători din România am simţit mai acut efectele crizei, din cauza majorării TVA. Nu ne putem gândi în prezent la listarea la bursă dar rămâne o posibilitate de luat în calcul pe viitor", a declarat Ursulescu, membru din anul 2009 al boardului executiv şi CEO al companiei.


Guvernul a majorat în vara anului 2010 cota de TVA de la 19 la 24%, ca parte a programului de austeritate al cabinetului Emil Boc, măsuri care au inclus şi reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, pe fondul extinderii crizei economice la nivelul UE.


"Am resimţit criza mai mult din cauza creşterii TVA şi asta a afectat şi consumatorii. E ca şi cum le-ai băga mâna în buzunar. În timp ce adaugi acele patru sau cinci procente veniturile lor rămân aceleaşi", a spus Andrei Ursulescu în cadrul unei conferinţe organizate cu ocazia inaugurării fabricii în care şi-au mutat activitatea de anul trecut, dar şi a celor 90 de ani de existenţă.

Proprietatea pe care compania a achiziţionat-o pentru noua fabrică are o suprafaţă totală de 56.000 de metri pătrăţi, dintre care 21.000 reprezintă amprenta efectivă a fabricii.

Potrivit lui Ursulescu producţia acesteia este cu 42% mai mare decât a fabricii vechi, care se află în continuare în stare de conservare, urmând a se decide pentru ce anume va fi folosită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO