Companii

Doar un sfert din români îşi permit să îşi facă cel puţin o vacanţă în România. Turismul românesc se bazează aproape 90% pe turiştii autohtoni. În primele şase luni ale acestui an, în unităţile de cazare din România au ajuns 1,17 milioane turişti, din care 1 milion de români, iar restul străini

Doar un sfert din români îşi permit să îşi facă...

Autor: Miruna Diaconu

25.08.2023, 17:00 484

Românii contribuie doar în proporţie de 26% la turismul local, ceea ce înseamnă că doar 1 din 4 români îşi permit o călătorie în ţară în scop de leisure, potrivit datelor Eurostat. Comparativ cu restul Europei, doar Bulgaria stă mai prost la acest capitol, cu doar 22% din populaţie care contribuie la turism.

Franţa, Olanda şi Suedia se află la polul opus, cu aproape 80% din populaţie care contribuie la turism, adică călătoresc în ţară şi îşi petrec cel puţin o noapte la o unitate de cazare locală.

Turismul românesc se bazează în proporţie de aproape 90% pe turiştii autohtoni, restul de 10% fiind străini. Însă nu doar că străinii nu vin, dar procentul românilor care contribuie la turismul local este unul mic şi nu există o strategie de promovare nici măcar pentru a convinge românii să îşi petreacă vacanţele în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO