Companii

Sidex are un nou proprietar: Pleacă un investitor indian, vine un alt investitor indian. Ce se întâmplă cu miile de locuri de muncă?

Sidex are un nou proprietar: Pleacă un investitor indian, vine un alt investitor indian. Ce se întâmplă cu miile de locuri de muncă?

SANJEEV GUPTA, şeful GFG: Avem intenţia clară de a creşte producţia anuală de la două milioane de tone de oţel la trei milioane, repornirea unui furnal şi modernizări în partea de laminoare. Practic vrem să creştem producţia cu peste 50%.

Autor: Răzvan Botea

02.07.2019, 18:30 3055

Liberty Steel, companie britanică din siderurgie, controlată de omul de afaceri indian Sanjeev Gupta, a finalizat achiziţia activelor europene, inclusiv combinatul Sidex de la Galaţi. Valoarea tranzacţiei a fost de 740 mil. euro.

Sidex Galaţi a fost operat, între 2001 şi 2019, de ArcelorMittal, companie controlată de miliar­darul indian Lakshmi Mittal.  Anterior finalizării tranzacţiei, reprezentanţii GFG (Gupta Family Group - care controlează Liberty Steel)) au anunţat că vor să preia şi să păstreze toţi angajaţii combinatului, dar şi să dubleze capacitatea de producţie a combinatului de la Galaţi.

„Este o misiune grea, dar nu imposibilă. Trebuie să plecăm de la premisa că este bine intenţionat (Sanjeev Gupta - n. red.) şi vrea să facă. Părerea mea este ca în faza iniţială s-a lansat în nişte promisiuni pe care n-o să le poată realiza uşor. Pentru creşterea capa­cităţii şi producţia de valoare adăugată sunt necesare investiţii de 400-500 mil. euro. Pe lângă problema creditării, în România in­ter­vine problema forţei de muncă cali­ficate“, a declarat pentru ZF Petru Ianc, preşe­dintele Societăţii Române de Metalurgie.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO