Companii

Siemens dubleaza miza la Timisoara: de la 500 la 1000 de ingineri softisti

19.02.2004, 00:00 47



Siemens VDO Automotive, divizia de componente auto a grupului german Siemens, isi va dubla numarul inginerilor de software pe care ii are in Romania, potrivit lui Wolfgang Dehen, seful diviziei, citat de agentia de presa Dow Jones.



"Am mutat un numar semnificativ de ingineri software catre zonele cu costuri scazute", a spus Dehen, care a adaugat ca numarul personalului specializat din Romania, de aproximativ 500 angajati "va creste curand catre 1.000". Surse din cadrul Siemens au precizat pentru ZF ca suplimentarea personalului de la Siemens VDO Timisoara se va face numai prin angajari de forta de munca locala in urmatorii 2 - 3 ani.



Anuntul facut de seful diviziei de profil din cadrul Siemens survine in contextul in care conducerea concernului german a afirmat in luna decembrie a anului trecut ca va reloca o treime din operatiunile sale de dezvoltare software, circa 10.000 de locuri de munca, catre statele cu costuri mai reduse ale fortei de munca.



Siemens VDO Automotive SRL este prezent la Timisoara din martie 2000, unde grupul german dezvolta aplicatii software pentru industria auto. In 2002, firma din Timisoara a obtinut un profit net de 670.000 euro la o cifra de afaceri de 12,2 mil. euro.



Potrivit Dow Jones, companiile din Europa Occidentala si SUA maresc numarul de joburi in Europa de Est si Asia pentru a-si reduce propriile costuri cu personalul, precum si pentru a se capitaliza pe seama fortei de munca cu un nivel bun de instruire din regiunile in dezvoltare.



Siemens VDO Automotive avea la finele anului fiscal 2003 circa 44.000 angajati la nivel global.



Pe piata romaneasca, grupul german Siemens activeaza de peste 100 ani, fiind acum prezent cu mai multe companii.



Strategia pe termen lung a Siemens ia in calcul atingerea unei cifre de afaceri anuale pe piata romaneasca de un miliard de euro in urmatorii 10 ani, mizand pe capacitati de productie locala in domeniul componentelor electrice, servicii IT, comunicatii mobile, tehnica medicala, automatizari, proiecte de infrastructura de transport feroviar si energetica.



Grupul Siemens numara circa 1.000 de angajati pe piata romaneasca. Principala companie a grupului, Siemens SRL si-a dublat afacerile in anul fiscal 2003 cu inchidere la 30 septembrie, ajungand la o cifra de afaceri de 165 mil. euro.



Grupul german are contractate sau in curs de contractare proiecte in industria feroviara romaneasca estimate la 740 mil. euro.



Siemens este unul dintre cele mai mari grupuri industriale din Europa, cu vanzari anuale de peste 74 mld. euro, un profit net de 2,4 mld. euro si peste 417.000 angajati. Actiunile grupului sunt listate pe bursele de la Frankfurt, Paris, Londra si New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24