Companii

SIF Moldova are aproape 10% din Biofarm

07.10.2005, 19:11 16

SIF Moldova a cumparat inca 10 milioane din actiunile Biofarm Bucuresti, majorandu-si astfel cu aproape 2,8% participatia detinuta la producatorul de medicamente. La sfarsitul lunii august, SIF Moldova detinea circa 7% din actiunile Biofarm.

Valoarea tranzactiei, care s-a derulat miercuri pe RASDAQ, s-a ridicat la 3,9 milioane de lei (circa 1,1 milioane de euro), pretul platit de SIF Moldova pentru titlurile Biofarm fiind de 0,39 lei/actiune.

Tot saptamana aceasta, SIF Oltenia a achizitionat un numar de 11,94 de milioane de actiuni Biofarm Bucuresti, reprezentand 3,3% din capitalul social al companiei farmaceutice, printr-o tranzactie de peste 4,65 milioane lei (1,3 milioane euro).

SIF Oltenia detine in prezent aproape 14% din actiunile Biofarm.

Printre actionarii companiei se mai numara SIF Banat-Crisana, cu 4,3% din actiuni, SSIF Broker din Cluj-Napoca, cu 3,1% si SIF Muntenia, cu 2%, precum si omul de afaceri Tudor Dumitru, care detine 8,61% din titluri.

Actiunile Biofarm au reprezentat tinta tranzactiilor realizate de SIF-uri inca de la inceputul anului. De atunci, actionariatul companiei farmaceutice s-a modificat semnificativ, cea mai importanta schimbare fiind diminuarea participatiei presedintelui consiliului de administratie Robert Ferran de la 49,9% la sub 5% din titluri.

Compania este cotata pe Bursa Electronica Rasdaq si se afla in proces de listare la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24