Companii

SIF Transilvania "unge" surubul la Organe de Asamblare Brasov

13.12.2005, 13:40 31

Compania Organe de Asamblare din Brasov, specializata pe productia de suruburi si nituri destinate industriei auto si infrastructurii cailor ferate, va derula pana in 2007 un program de investitii de 9,8 mil. euro, banii fiind destinati achizitionarii unor noi linii automate de productie si modernizarea celor existente, in special pentru Divizia Automotive.

Investitiile fac parte din noua strategie de restructurare si relansare economica demarata de SIF Transilvania, actionarul majoritar al societatii.

"In ultimii 5 ani s-a constatat o scadere continua a cererilor de pe piata interna de organe de asamblare, aceasta fiind cauzata de ÇderapajeleÈ din economia romaneasca ce au determinat diminuarea comenzilor din industria de autocamioane, tractoare si autoturisme de teren, precum si din cauza penetrarii pietei cu produse din Asia cu preturi de intrare in tara sub cele ale otelurilor fabricate in Romania", a declarat pentru ZF Transilvania Cornel Cazacu, directorul general al companiei brasovene. Potrivit acestuia, pentru 2006-2007 tinta companiei este de a detine 52-58% din totalul productiei realizate in Romania. "Pe plan national, conform unor estimari neoficiale, Organe de Asamblare Brasov a detinut in perioada 2002-2004 o cota de piata de 12-17% din productia de fixatii. Pentru 2005 previzionam atingerea unei cote de 32-35%", a mai spus Cazacu.

In primele 9 luni ale acestui an, productia realizata de compania brasoveana a fost cu circa 15% mai mare fata de 2004, cifra de afaceri fiind de 3,5 mil. euro. Pentru tot anul, oficialii firmei estimeaza o cifra de afaceri de circa 4,7 mil. euro, cu 9% mai mare decat cea din 2004.

"Pentru anul 2006, prin aplicarea noii strategii de restructurare, estimam o crestere a productiei cu circa 70% si a veniturilor cu 58%. Profitul va fi de peste un milion de euro", a mai spus Cazacu. In primele 9 luni din acest an, exportul companiei a reprezentat 52,3% din productia vanduta. "Modelele cele mai bine comercializate pe segmentul de piata extern sunt piulitele executate la cald si suruburile destinate industriei auto si electrotehnice", a explicat oficialul firmei.

SIF Transilvania Brasov detine 93,98% din actiunile firmei, restul fiind impartit intre AVAS - 2,97%, alte persoane juridice - 0,76% si persoane fizice - 2,27%. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO