Companii

Simultan isi aduce lactatele in Capitala prin marii retaileri

28.02.2006, 19:55 201

Producatorul timisorean de lactate Simultan va investi 2 milioane de euro in acest an pentru modernizarea fabricii de produse lactate din Ortisoara, in judetul Timis. Jumatate din investitie va fi acoperita cu fonduri Sapard, iar cealalta jumatate reprezinta resursele proprii ale companiei.

"Vrem sa atacam piata din Capitala, unde nu suntem prezenti in acest moment", a declarat Florin Herbai, administratorul Simultan. El a precizat ca nu vizeaza doar zona Capitalei, ci si Brasovul, Prahova, Dambovita si Argesul. In primul trimestru al acestui an compania va deschide un depozit in Bucuresti. Expansiunea retelelor de retail, mai cu seama cele din vestul tarii, reprezinta unul dintre factorii de crestere pentru Simultan. Compania produce deja pentru Profi si a primit oferte de colaborare din partea lanturilor Real si Spar.

"Ne bucura faptul ca exista mai multi retaileri care-si stabilesc cartierul general la Timisoara", explica Herbai.

Anul acesta, compania mizeaza pe o cifra de afaceri de 20 mil. lei (5,5 mil. euro), in crestere cu 20% fata de 2005.

Simultan are o capacitate de productie de 30.000 de litri de lapte, intentionand sa ajunga la 45.000 de litri pana la sfarsitul acestui an. "Nu am avut nevoie de credite pentru a sustine investitia. Am apelat la fonduri Sapard si restul au fost surse proprii", spune Florin Herbai.

In 2004, compania a mai beneficiat de un program Sapard, pentru o investitie de peste 600.000 de euro necesara cresterii capacitatii de productie. Compania produce sub brandul Sim iaurturi, lapte batut, lapte de consum si branzeturi. In prezent Simultan detine doua fabrici in judetul Timis, la Faget si la Ortisoara, cu 80 de angajati. Compania vinde atat in retelele de hypermarket-uri, cat si printr-o retea de distributie. In Timisoara, 40% dintre vanzarile companiei se realizeaza prin intermediul retelelor de retail.

Piata produselor lactate s-a ridicat anul trecut la circa 800 de milioane de euro, principalii jucatori fiind Friesland, Danone, LaDorna, Hochland, Albalact, Covalact (aflat in parteneriat cu Campina). Romania a negociat cu Uniunea Europeana o cota de 3,3 miliarde de hectolitri, din care circa 1,2 miliarde sunt realizate in sistem industrializat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24