Companii

Siretul: restructurarea sustine cresterea de profit

20.04.2006, 00:00 14

Producatorul de textile Siretul Pascani si-a bugetat pentru acest an un profit brut de 1,84 milioane de lei (0,52 milioane de euro, la un curs de 3,5 lei/euro - n.red.), de aproape cinci ori mai ridicat comparativ cu profitul inregistrat in 2005.

Compania estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de 26,5 milioane de lei (7,6 milioane de euro), in crestere cu 2,7% fata de vanzarile de anul trecut.

"Ne propunem o cifra de afaceri mai ridicata si cred ca estimarea in privinta acesteia este una rezervata in conditiile in care intentionam sa lansam pe piata o noua gama de produse de echipament sportiv sub un brand propriu, Dinamis. Rezultatul mai bun prognozat se datoreaza si reducerii costurilor in conditiile in care in prezent am ajuns sa lucram cu aproape jumatate din numarul de angajati de anul trecut, in urma programului de disponibilizari derulat in a doua parte a anului", a precizat Dan Berinde, presedintele Consiliului de Administratie al Siretul.

Siretul urmeaza sa vanda noile produse de echipament sportiv si pe pietele externe. Conducerea societatii a spus ca a avut deja solicitari din partea unor clienti straini, dar nu a dorit sa ofere mai multe detalii pana nu se vor concretiza in contracte ferme. In ultimii ani, Siretul a livrat echipamente sportive, care au echipat inclusiv jucatorii din liga americana de baschet NBA.

"Aveam deja o linie de echipamente sportive, dar noile produse vor fi net superioare calitativ", spune Berinde.

Potrivit conducerii Siretul, in structura cifrei de afaceri a societatii pe anul trecut, produsele de confectii si cele de decoratiuni interioare, mai ales perdele, au detinut o pondere echilibrata. "A existat totodata si un echilibru foarte bun intre clientii interni si externi, iar brandul nou va intari acest echilibru", a spus Dan Berinde.

Compania va repartiza cea mai mare parte a profitului pe anul trecut pentru investitii. Siretul a obtinut in 2005 un profit net de circa 92.000 de euro, de aproape trei ori mai redus decat in 2004, in conditiile in care cifra de afaceri a companiei s-a redus cu 35%.

Siretul nu are un actionar majoritar, actionarii principali fiind SSIF Broker si SIF Transilvania. Societatea este listata la Bursa, capitalizarea bursiera a ei fiind de 3,15 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24