Companii

Situaţia furnalului închis de la Liberty Galaţi, fostul Sidex: va deschide sau nu ultimul furnal în funcţiune în februarie, se întreabă 7.000 de angajaţi

Situaţia furnalului închis de la Liberty Galaţi,...

Autor: Răzvan Botea

11.01.2023, 00:07 8427

Furnalul 5, ultimul care mai rămăsese în funcţiune din cele şase furnale de la Liberty Galaţi, fostul Sidex, a fost oprit pentru lucrări de modernizare şi mentenanţă, fără o dată oficială la care se va deschide.

Preţurile de pe piaţă au devenit nerentabile pentru producţia de la Galaţi, în condiţiile în care producătorii de oţel din Turcia au profitat de embargoul UE ca sancţiune pentru războiul din Ucraina, asupra fierului din Rusia. Cu materie primă din Rusia, ieftină, producătorii din Turcia au inundat piaţa de oţel, iar preţurile la tablă sunt jos, sub costul de producţie pentru un combinat precum cel de la Galaţi. Astfel, Liberty a decis închiderea furnalului pentru mentenanţă, având în acest moment destule stocuri pentru a satisface cererea.

„Aşa cum am informat angajaţii noştri şi alţi parteneri ai companiei înainte de lansarea programului, data repornirii va depinde de condiţiile de piaţă, care în prezent rămân dificile. Procesul de repornire a furnalului nu va dura mai mult de câteva săptămâni de la luarea deciziei. Având în vedere situaţia de pe piaţă, considerăm că acum este momentul potrivit pentru a începe progra­mul de mentenanţă şi îmbunătăţiri în valoare de 18 mil. lei“, a transmis către ZF un purtător de cuvânt al Liberty.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO