Companii

Sixt si Serus cumpara dealerii Renault IPSO

Sixt si Serus cumpara dealerii Renault IPSO
18.04.2010, 23:12 452

Ipso Automobile, unul dintre cei mai vechi dealeri Renault-Daciasi fost importator, si-a vandut businessul israelienilor de la SixtNew Kopel si dealerului Renault-Nissan Serus.

Centrul din Otopeni a fost preluat de catre Sixt New Kopel,intr-o tranzactie de aproape 6 mil. euro, iar dealerul din Ploiestia fost preluat de Serus, cel mai mare dealer Renault-Nissan dinCapitala, cu afaceri de 22 mil. euro, in crestere fata de 21,5 mil.euro in 2008 si de un profit de peste 2 mil. euro, potrivitoficialilor companiei. Aceasta este prima tranzactie de pe piatalocala in care o companie vinde un dealer auto.

Centrul din Otopeni al Ipso a fost preluat de catre Sixt dupa cedeal-ul cu grupul Eurohold a cazut. Oficialii IPSO nu au putut ficontactati pana la inchiderea editiei.

"Ne-am retras din achizitia dealerului Ipso Otopeni deoarece nuam putut ajunge la o intelegere", a declarat pentru ZF KirilBolshov, presedintele Eurohold.

Serus va investi aproape 3 mil. euro in construirea unui noucentru din Ploiesti, showroomul din Ploiesti fiind inchiriat. "Vomprelua oficial dealerul IPSO Ploiesti din data de 3 mai. Pana acumin portofoliu aveam doar Renault si Nissan, si doar service Dacia,acum avand in vedere evolutia marcii si lansarea lui Duster, dorimsa intram si pe vanzari", a declarat Matache Rusea, actionar Serus.Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata, dar, potrivitextimarilor ZF, aceasta nu a depasit 2 milioane de euro.

AFACERI DE LA ZERO