Companii

Sommer: Ne asteapta un semestru doi aglomerat, dupa trei luni extrem de grele

12.08.2009, 18:29 59

Sommering Instal, una dintre cele mai mari companii de instalatii de pe piata, afirma ca semestrul doi va fi mai „aglomerat" decat prima parte a anului, datorita negocierilor avansate cu cinci proiecte imobiliare noi si extinderii pe pietele externe. 

Compania a realizat in primul semestru o scadere cu 15% a afacerilor, pana la 8 mil. euro, dupa ce perioada martie-iunie de anul acesta a trecut printr-un „moment extrem de greu".

„Dupa primele sase luni ma bucur ca am reusit sa nu pierd niciun om de baza, pentru ca am nevoie in continuare de sudori, electricieni, lacatusi, soferi buni. Nucleul de baza al companiei este reprezentat de peste 100 de oameni din cei 350. Acum ne pregatim sa facem circa 50 de angajari pana in septembrie, pentru ca am castigat recent un nou contract si suntem in negocieri cu alte cinci proiecte pentru realizarea instalatiilor", a declarat Rudolf Sommer, directorul general si proprietarul companiei.

Contract de 4,4 mil. euro cu Patriciu si AIG Lincoln

Compania a semnat recent un contract de 4,4 mil. euro pentru realizarea sistemului de instalatii pentru cladirea de birouri Lake View de pe bulevardul Barbu Vacarescu, dezvoltat de fondurile de investitii AIG Lincoln si Fabian Romania, detinut de Dinu Patriciu.

Contractul are o posibilitate de extindere pana la 9 mil. euro, avand in vedere ca lucrarile de constructie a cladirii trebuie finalizate in decembrie. Compania a mai fost implicata in ultimii ani in constructia unor proiecte precum Baneasa Shopping City, Washington Residence, Bucharest Business Park si cladirea Ambasadei Germaniei. „In prima parte a anului am renuntat la 50 de angajati care erau in plus. Pentru a doua parte a anului sunt optimist pentru ca ne-am reorganizat businessul. In plus, ne-am consolidat pozitia pe piata, dupa ce am finalizat noua fabrica si ne-am mutat intr-un nou sediu", spune Sommer, care si-a propus printre altele pentru anul acesta extinderea pe o piata externa. La inceputul anului Sommer anunta ca vrea sa se extinda in Kazahstan sau Dubai, insa s-a reorientat catre tari precum Bulgaria, Albania sau Kosovo.

Licitatii in Bulgaria

Compania a participat alaturi de o firma de arhitectura spaniola la licitatia pentru proiectarea aeroporturilor Burgas si Varna din Bulgaria. „Am depus documentatia pentru aceste proiecte si asteptam rezultatul licitatiei. Pana la sfarsitul anului voi merge si in Kosovo si Albania, unde am deja niste discutii incipiente", spune Sommer.

Compania estimeaza pentru anul acesta o scadere a cifrei de afaceri cu circa 20% fata de anul precedent, pana la 20 mil. euro, datorita reducerii numarului de contracte. „Cred ca ce s-a intamplat anul acesta este un lucru normal. Ne-am asezat cu picioarele pe pamant, pentru ca Romania devenise o piata de consum si nu una de productie. Toata lumea venea sa vanda in Romania, nu sa produca si am ramas fara industrie", considera Sommer.

Sommering a finalizat in urma cu o luna o investitie de 3 mil. euro in constructia unei baze de productie in Tunari (Ilfov), desfasurata pe o suprafata de 1.600 mp, care a permis cresterea de aproape 10 ori a productiei, pana la 500.000 mp de tubulatura rectangulara pe an. Compania a fost infiintata in 1995 si asigura servicii integrate in domeniul instalatiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO