Companii

Sommering ataca piata din vestul tarii printr-o achizitie sub 1 mil. euro

03.11.2009, 23:12 24

Compania Sommering Install, specializata in domeniulinstalatiilor, urmareste sa-si consolideze pozitia pe piata investul tarii printr-o achizitie a unei firme locale cu acelasidomeniu de activitate, tranzactie estimata la sub un milion deeuro.
De asemenea, compania negociaza incheierea unui contract de lucrariin valoare de 3 mil. euro pentru un hotel tot din Cluj.
"Decizia de a achizitiona firma din Cluj nu depinde de incheiereacontractului. Daca nu vom incheia contractul de lucrari, tranzactiatot se va realiza, dar nu in aceleasi conditii. Ma astept canegocierile sa fie finalizate pana la sfarsitul anului. In aceastaperioada este esential sa atragi clienti noi, iar o achizitie laCluj ne-ar permite sa acoperim mai bine zona de vest a tarii", aprecizat Rudolf Sommer, directorul general si actionarul SommeringInstall.
In ceea ce priveste finantarea, Sommer a precizat ca intentioneazasa reduca la maximum plata prin lichiditati. "Finantarea achizitieiva fi tema unei negocieri astfel incat investitia prin lichiditatisa fie minima", a explciat Sommer.
Cifra de afaceri a companiei ar putea scadea in acest an cu 20%, dela nivelul de 25 mil. euro inregistrat in 2008. "Estimez o scaderede 20% a afacerilor in acest an, pe fondul reducerii numarului deproiecte. Ma astept ca anul viitor sa fie un an mult mai greu,pentru ca in 2009 aproape nu s-a inceput niciun proiect nou", aadaugat Sommer.
Directorul companiei a precizat ca aparitia crizei a facilitatreorganizarea companiei, insa nu a fost factorul determinant,Sommer intentionand sa deruleze in viitor activitatile sub modelulunui holding, prin crearea a trei firme specializate in proiectare,productie si executie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO