Companii

Soţia patronului Aldis, rănită în accidentul de şalupă, transportată la un spital din Capitală

Autor: Mediafax

07.08.2011, 18:20 568


Alina Naghi, soţia patronului Aldis, rănită grav în urmaaccidentului de şalupă produs duminică şi în care George Naghi şi-apierdut viaţa, este transportată la un spital din Capitală,"şansele sale de supravieţuire fiind destul de ridicate", adeclarat prefectul de Călăraşi Emil Muşat.

Conform cadrelor medicale din Călăraşi, femeia, în vârstă de 54de ani, are mai multe fracturi costale, dar este conştientă.

Prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat, a declarat că soţiaomului de afaceri a fost preluată de la Spitalul Judeţean dinCălăraşi de către o ambulanţă SMURD şi este transportată laSpitalul de Urgenţă "Floreasca" din Capitală.

Prefectul a spus că şansele de supravieţuire ale Alinei Naghisunt "destul de ridicate".

Prefectul Emil Muşat a mai spus că în această perioadă apeleBraţului Borcea al Dunării sunt destul de scăzute şi există multebancuri de nisip şi bolovani care fac dificilă circulaţiaambarcaţiunilor, mai ales dacă acestea circulă cu viteză.

El a spus că în ultima perioadă a fost informat de către PoliţiaTransporturi şi Căpitănia Călăraşi că apele Braţului Borcea suntscăzute, iar din acest motiv mai multe ambarcaţiuni de agrement aurămas blocate în bancuri de nisip, însă fără a fi înregitratevictime până acum.

Patronul producătorului de mezeluri Aldis, George Naghi, adecedat, duminică după-amiază, iar soţia sa a ajuns la SpitalulJudeţean de Urgenţă din Călăraşi, după ce ambarcaţiunea cu motor încare se aflau şi care se deplasa pe Braţul Borcea a ieşit de peluciul apei şi a lovit malul.

Din primele cercetări ale poliţiştilor rezultă că şalupa în carese aflau George Naghi şi soţia sa, Alina, condusă de patronulfirmei Aldis, se deplasa pe Braţul Borcea, dinspre Portul Călăraşicătre zona Chiciu, iar la un moment dat ambarcaţiunea a ieşit de peluciul apei şi s-a lovit de mal, undeva la intersecţia dintreBraţul Borcea şi Canalul Siderurgic.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului(IPJ) Călăraşi, inspector Ramona Tudor, declara pentrucorespondentul MEDIAFAX că accidentul a fost anunţat prin numărulunic de urgenţă 112, iar la faţa locului s-au deplasat Serviciul deAmbulanţă şi Poliţia, echipajul medical acordând ajutorvictimelor.

"După impact, George Naghi şi soţia sa au fost aruncaţi pe malulstâng al Braţului Borcea, iar şalupa a revenit în apă. Bărbatul, de59 de ani, a decedat, medicii de la ambulanţă constatând decesulacestuia, după ce au încercat să-l resusciteze, iar soţia sa asuferit răni şi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţădin Călăraşi", a spus inspector Ramona Tudor.

Şalupa, care are un motor de capacitate 240 de cai putere, eraproprietatea lui George Naghi.

Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze privind cauzeleaccidentului, printre care viteza excesivă sau o suferinţă a luiGeorge Naghi care nu i-a mai permis să controlezeambarcaţiunea.

George Naghi şi soţia sa sunt proprietarii firmei Aldis dinCălăraşi, unul dintre cei mai importanţi producători demezeluri.

George Naghi era cel mai bogat om de afaceri din Călăraşi, cu oavere estimată de Forbes România la 28 de milioane de euro în2010.

Fabrica Aldis reprezintă o investiţie de circa 70 de milioane deeuro, având o capacitate de aproximativ 150 de tone de produse pezi. Aldis Călăraşi este al treilea mare jucător de pe piaţaprocesatorilor de carne din România, cu afaceri de 97,6 milioaneeuro în 2010.

George Naghi, acţionar majoritar al Aldis şi unul dintre cei maicunoscuţi antreprenori locali, a renunţat recent la funcţia deadministrator al companiei, în favoarea lui Vasile Ţăranu, potrivitdatelor din Monitorul Oficial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24