Companii

SPEEDWELL finalizează lucrările de construcţie pentru prima clădire rezidenţială a proiectului mixt PALTIM din Timişoara. Livrarea apartamentelor este planificată începând cu luna aprilie 2024

SPEEDWELL finalizează lucrările de construcţie pentru...

Autor: Bogdan Alecu

25.12.2023, 17:58 499

SPEEDWELL, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din România, a finalizat lucrările de construcţie pentru primele 123 de apartamente aferente fazei întâi a proiectului mixed-use de regenerare urbană, PALTIM. Livrarea este programată pentru primăvara anului 2024.

Amplasat în apropierea râului Bega, PALTIM va livra în total 236 de apartamente precum şi spaţii de birouri şi retail. În plus, proiectul include şi restaurarea a două clădiri istorice care valorifică patrimoniul arhitectural al zonei.

Prima fază a proiectului, în curs de finalizare, va livra în total 123 de unităţi rezidenţiale, de la studiouri, la apartamente de două, trei şi patru camere, dispuse într-un imobil cu regim de înălţime P plus 7. A doua fază a proiectului va adăuga 113 unităţi rezidenţiale diversificând astfel oferta de locuinţe. În prezent, peste 60% din apartamente au fost deja vândute.

”PALTIM este mai mult decât un proiect. Reprezintă angajamentul nostru faţă de dezvoltarea oraşului Timişoara. Vom continua să contribuim la progresul comunităţii locale atât prin proiecte inovatoare şi sustenabile, cât şi prin conservarea patrimoniul istoric şi cultural oferit de locaţii. În cazul PALTIM, renovarea celor două clădiri abandonate - o veche vilă monument şi o secţiune a fostei fabrici - reprezintă promisiunea noastră în direcţia conservării şi revitalizării patrimoniului local. Cu o abordare ce pune accent pe atenţia la detaliu şi care respectă autenticitatea arhitecturală readucem la viaţă aceste bijuterii istorice, pe care le transformăm în spaţii contemporane unice şi le integrăm cu succes în peisajul urban.”, declară Didier Balcaen, CEO şi Cofondator SPEEDWELL.

Pe lângă facilităţi – ce includ spaţii de retail, magazine de proximitate, o cafenea şi un restaurant – PALTIM oferă viitorilor rezidenţi oportunitatea de a alege apartamentul dorit dintr-o varietate de opţiuni aflate în stoc, în funcţie de nevoile şi stilul lor de viaţă.

”Dorim să reiterăm promisiunea de a dezvolta proiecte de referinţă care să aducă valoare comunităţilor şi oraşelor în care ne desfăşurăm activitatea. Suntem onoraţi să investim în iniţiative remarcabile, care valorifică trecutul şi contribuie la crearea unui prezent şi viitor mai bune pentru acest oraş. PALTIM se distinge în mod evident de opţiunile convenţionale din piaţă, conceptul său unic fiind dedicat celor care îşi doresc să investească în liniştea şi siguranţa zilei de mâine. În plus, confortul oferit de calitatea materialelor sau aprecierea în timp a proiectului sunt elemente esenţiale pentru PALTIM. Ţinem cont de fiecare detaliu şi ne concentrăm pe cele mai înalte standarde, garantând comunităţii noastre o experienţă unică cu beneficii pe termen lung.”, declară Jan Demeyere, Arhitect şi Cofondator SPEEDWELL

SPEEDWELL continuă să investească în Timişoara prin proiecte care schimbă faţa anumitor zone din oraş şi contribuie la evoluţia comunităţii locale. Un exemplu în această direcţie este achiziţionarea terenului pe care se află fosta fabrică de textile, 1 IUNIE S.A.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO