Companii

Spitalele mari din provincie, ţinta preferată de achiziţii a greilor din Bucureşti

Spitalele mari din provincie, ţinta preferată de...

Autor: Mirabela Tiron

26.07.2023, 00:07 1026

Spitalele private înfiinţate de medici în provincie au  intrat  în ultimii cinci ani în vizorul  marilor reţele de sănătate de pe piaţa locală, astfel că pe această nişă a serviciilor spitaliceşti au avut loc mai multe tranzacţii.

Spitalele private reprezintă un pariu câştigător pe piaţă în condiţiile în care tot mai mulţi pacienţi aleg să se trateze la privat, unde găsesc echipamente moderne şi condiţii hoteliere.

Cei mai mari jucători de pe piaţa serviciilor medicale, MedLife, Regina Maria şi Medicover, au cumpărat fiecare câte unu sau chiar două spitale din cele 25 ale celor mai mari jucători din afara Capitalei, pas prin care şi-au consolidat şi mai mult poziţia în oraşele mari din ţară. Anul trecut grupul suedez Medicover, al treilea cel mai mare jucător din piaţa de servicii medicale private de pe piaţa locală, a preluat spitalul Polaris Medical de lângă Cluj-Napoca, o unitate cu 190 de paturi specializată în recuperare medicală.

Tot anul trecut MedLife anunţa că a finalizat achiziţia integrală a spitalului OncoCard, demarată în noiembrie 2021, preluare care vine să consolideze alături de Neolife zona de oncologie şi radioterapie în linie cu obiectivele Medlife, aşa cum anunţau oficialii anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO